• چهارشنبه 13 تير 1403
  • الأربعاء 27 ذو الحجة 1445
  • Wednesday 03 July 2024
اجتماعی

چهار روش کلاهبرداري در شبكه‌هاي اجتماعي

   01 تیر 1394  395

امروزه فيس‌بوک با داشتن 900 ميليون کاربر جزو تجربيات تکرار نشدني زندگي آنلاين به شمار مي‌رود اما متاسفانه همين کشور بزرگ مي‌تواند منبعي خطرناک براي اطلاعات کاربران آن نيز باشد.

 

هر سرويسي که بزرگ مي‌شود، به همان اندازه براي کلاهبرداران و هکرها هم ارزشمند مي‌شود و لقمه‌اي چرب براي کسب درآمد به حساب مي‌آيد. فيس‌بوک نيز از اين قاعده مستثنا نيست.

جرايم سايبري هميشه در جريان هستند اما در مورد شبکه‌هاي اجتماعي بايد گفت اين جرايم را بسيار آسان تر مي توان مرتکب شد مثلا در شبکه‌هاي اجتماعي کاربران بدون اينکه يکديگر را به خوبي بشناسند با يکديگر دوست مي‌شوند و اطلاعات خود را در اختيار هم قرار مي‌دهند.

هيچ کدام از شبکه‌هاي اجتماعي موجود به اندازه فيس‌بوک پتانسيل اجراي جرايم سايبري را ندارند به خصوص اينکه فيس‌بوک بيش از صدها ميليون کاربر دارد و امکان اجراي هر سواستفاده‌اي از آن بسيار ساده تر است.

برخي از وب‌سايت‌ها، در مقايسه با صفحات اجتماعي منابع بسيار آسان تري براي ربودن اطلاعات شخصي هستند. با همه اينها، با اينکه در آنها مي‌توان از اطلاعات شخصي خود محافظت کرد، اما بسياري از کاربران اطلاعاتي همچون ايميل، شماره تلفن، نشاني، تاريخ تولد و بسياري از اطلاعات شخصي خود را در معرض ديد همگان قرار مي دهند

چند نمونه از رايج ترين آنها را انتخاب کرده‌ايم:

1-هک کردن حساب‌هاي کاربري: اين ابزارها اصولا گرد رمزهاي عبور رايج مي‌گردند و برخلاف ايميل‌ها، معمولا از نام ها و تاريخ‌ها استفاده مي‌کنند. به محض هک کردن يک اکانت، هکر مي‌تواند از آن به عنوان يک وسيله مطمئن براي ارسال اسپم استفاده کند يا اطلاعات آن حساب کاربري را بفروشد. فروختن اطلاعات در مقابل دريافت پول رايج ترين روش کلاهبرداران و هکرهاي اينترنتي است. در دنياي مجازي، اطلاعات کاربران ارزش و بهاي بسياري دارند.

2-استفاده از حساب‌هاي کاربري: يکي از روش‌هاي مستقيم دزدي هويت، زماني است که هکر با استفاده از شناسه کاربري و رمز عبور دزديده شده وارد اکانت کاربر مي‌شود. به محض اينکه هکرها آنلاين مي‌شوند، تمام فهرست دوستان کاربر و اطلاعات آنها را در اختيار دارند. در اين‌گونه مواقع کلاهبردار مي‌تواند با استفاده از هويت فرد قرباني، طرح‌هاي فريب کارانه خود را مانند حيله «لندن» اجرا کند.

3-شبيه سازي پروفايل: شبيه سازي پروفايل صفحات اجتماعي روشي است که در آن با استفاده از اطلاعات و عکس‌هاي محافظت نشده فرد، مي‌توان اکانتي جديد با نام و مشخصاتي بسيار شبيه به کاربر ساخت. يعني کپي پروفايل موجود، يک پروفايل جعلي درست کرد. کلاه‌بردارها با اين روش و استفاده از پروفايل جعلي براي همه قربانيان خود درخواست دوستي ارسال مي‌کنند کاربر قرباني به خيال اينکه که فرستنده تقاضاي دوستي را مي‌شناسد، درخواستش را قبول مي‌کند غافل از اينکه اين پروفايل جعلي دامي براي سو استفاده از اطلاعات او خواهد بود.

-4 استخراج اطلاعات محافظت نشده: برخي از وب‌سايت‌ها، در مقايسه با صفحات اجتماعي منابع بسيار آسان تري براي ربودن اطلاعات شخصي هستند. با همه اينها، با اينکه در آنها مي‌توان از اطلاعات شخصي خود محافظت کرد، اما بسياري از کاربران اطلاعاتي همچون ايميل، شماره تلفن، نشاني، تاريخ تولد و بسياري از اطلاعات شخصي خود را در معرض ديد همگان قرار مي دهند.

نظر دادن

تمام اطلاعات علامت گذاری شده با * را وارد نمایید. کدهای HTML مجاز نمی باشد.

پیشنهاد سردبیر

  • یادداشت
  • گفتگو

خبر خوان

پربازدیدترین اخبار

  • کل اخبار
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • فرهنگی

به ما اطمینان کنید

چون بر این رواق پنداری در خور عرضه شود و گونه ای سخن به میان آید که همه را نیک آید، پس بایستی آن عرضه را ثواب گرفت و چون محتسب بر احوال خود باشی، چراغ هدایت برگرفته ای و بدان راه ها که نا امن است، توانی گذر کردن. پس ابتدایی را محتسب و انتهایی را محتسب و همه و همه چون حساب کار خود گیرند، فعل نیک به انجام رسد، که حق نیز نیک بر احوال واقف است.

ما را دنبال کنید

قیمت ارز

قیمت طلا

قیمت سکه

اوقات شرعی

اذان صبح
طلوع خورشید
اذان ظهر
غروب خورشید
اذان مغرب

اطلاعات تماس