چاپ کردن این صفحه
سیاسی

بازی، بازی؛ منم بازی

   28 فروردين 1396  271

لیلا ایزدی- در روزهای اخیر و با آغاز زمان نام نویسی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری شاهد حضور افراد عجیب و غریبی در وزارت کشور جهت ثبت نام در انتخابات پیش روی بوده ایم. افرادی که نه رجل سیاسی هستند و نه تخصصی در خصوص امر اداره دولت دارند. به نظر، آنها به خوبی دریافته‌اند که قانون مربوط به انتخابات ریاست جمهوری بسیار قدیمی و مربوط به بیش از سه دهه قبل بوده (تیرماه ١٣٦٤) و در بسیاری از بخش‌ها دارای خلاءهای مختلف است، از آن جمله فصل سوم در خصوص شرایط انتخاب شوندگان و کاندیداها است.

ماده ٣٥ در خصوص شرایط انتخاب شوندگان هیچ اشاره‌ای به حداقل و حداکثر سن و یا تحصیلات نکرده و اصل ١١٥ قانون اساسی نیز در این مورد دچار خلاء است. این در حالی است که در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و یا مجلس شورای اسلامی به این موارد توجه شده است. عدم توجه به این موارد مهم در قانون قدیمی انتخابات باعث شده تا برخی افراد به نوعی ثبت نام انتخابات مهم ریاست جمهوری را به سخره بگیرند و افرادی با سنین نامتعارف و یا فقدان هرگونه تحصیلات به محل ثبت نام در وزارت کشور رفته و آن را به یک سرگرمی و یا ابراز وجود تبدیل کنند.

برای نمونه چند روز پیش آقایی فرزند خردسال خود را جهت کاندیداتوری به وزارت کشور آورده بود. رسانه ها نیز با پوشش این موارد بیشتر باعث ترغیب افراد در انجام چنین اعمال خارج از عرفی می گردند. از دیگر سو مسوولین ثبت نام نیز به دلیل خلاء قانونی نمی توانند از ثبت نام این مراجعان سر باز زنند و مجبور به ثبت نام هستند؛ لذا اصلاح و تغییر قانون قدیمی انتخابات ریاست‌جمهوری ضروری و الزامی به نظر می رسد و پیشنهاد می‌شود حداقل سن سی سال و حداقل مدرک لیسانس در خصوص این بخش مورد نظر قرار گیرد.