• شنبه 29 ارديبهشت 1403
  • السبت 11 ذو القعدة 1445
  • Saturday 18 May 2024
اجتماعی

وقتی ضد فرهنگ، فرهنگ میشود؛

متولی قانون، چشم خود را بر روی قانون شکنی می بندد!

   25 مهر 1394  401

نیروی انتظامی؛بی خیال قوانین...! 

احتساب - در سالهای اخیر که بازار آشفته خرید و فروش خودرو در کشور ما هر روز از روز پیش گرمتر شده و ولع صاحب شدن خودرو در بین هم میهنان رو به فزورنیست. 

 

به نظر می رسد، فرهنگ مالکیت خودرو، از بازار خودرو عقب مانده است، بدین شکل که هر روز شاهد دستکاری تازه ای بوسیله ی صاحبان خودرو در محصولات روانه ی بازار هستیم. بدین معنا که هیچ کس به آنچه خروجی صنعت خودروی ماست راضی نمی شود و هر کس خودروی خود را به شکلی که دوست دارد، دست کاری کرده و تغییراتی که بعضاً با قوانین راهنمایی و رانندگی در تضاد است را در آن ایجاد می کند. تغییر چراغ های خودرو که از آنها با نام "زنون" یاد می شود یکی از این تغییرات است، که البته با برخورد جدی پلیس به دلیل به مخاطره انداخته امنیت رانندگان و سرنشینان خودرو های دیگر، رو به رو می شود. تغییر سایز لاستیک و رینگ، تغییر ارتفاع خودرو، تغییر چراغ های هشدار عقب و راهنما، تغییر در سیستم اگزوز، دودی کردن شیشه ها، ایجاد سانروف در سقف خودرو، تغییر در سیستم صوتی و حتی تغییراتی از این بیشتر...! همچون متحرک کردن سقف خودرو(رودستر) در خودروهایی همچون پراید و پیکان! البته این مسئله را نباید فراموش کرد که برخی اشکالات بدیهی، هر کسی را از انجام برخی تغییرات ناگزیر می کند. اما نکته ی دیگری که شاید کمتر کسی آن را رعایت می کند و حتی پلیس راهنمایی و رانندگی نیز توجهی به رعایت آن ندارد، نوشتن مطالب و یا چسباندن برچسب هایی با مضامین مختلف بر روی بدنه ی خودرو هاست. همانگونه که مستحضرید، پیش از این فرهنگ(ضد فرهنگ) ماشین نویسی، تنها مختص رانندگان کامیون بود، امّا چند صباحی می شود که این فرهنگ به رانندگان خودرو های سواری، از خودروهای گران قیمت تا ارزان قیمت منتقل شده است. به طوری که این روزها نوشتن یک پیام؛ چه عاشقانه، مذهبی، اجتماعی، فکاهه و چه نوشته هایی که هیچکس معنای آن را نمی داند! یکی از ملزومات خودرو های ایرانی شده است. هر کس با دیدگاه و سطح فکری خود، سعی در نوشتن مطلبی روی خودروی خود دارد. برخی با عرض ارادت به ائمه یا یک حدیث و آیه، سعی در انتقال پیامی مذهبی دارند. برخی با نوشتن مطلبی فکاهه، سعی در لبخند به لب کردن دیگران دارند، بعضی نیز به گلایه از روزگار و بیان مشکلات اجتماعی می پردازند. امّا غرض از این نوشته ها هر چه که باشد، باید بدانیم که چنین کاری بنا بر ماده 207آیین نامه راهنمایی و رانندگی که بیان می دارد:«نصب هر گونه علایم و پلاک های متفرقه و همچنین الصاق یا نصب یا نقش هر نوع آگهی، نوشته، عکس و نوشتن عبارت و ترسیم نقوش روی شیشه ها یا بدنه خودرو و مانند آن ممنوع است.»کاری غیر قانونی محسوب می شود. حال باید دید علت این سهل انگاری ها و برخورد سلیقه ای با آئین نامه ی راهنمایی و رانندگی از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی چیست؟ چرا متولی قانون خود باید چنین قانون گریزی آشکاری داشته باشد و چشم خود را بر روی چنین قانون شکنی ببندد. چرا برخی از مواد این آئین نامه پس از گذشت سالهای متمادی از تصویب آن، همچنان مهجور مانده است؟ چرا بی اعتنایی به قانون تا جایی پیش رفته است که حتی خودروهای حمل و نقل عمومی نیز به صورت آشکار به نقض این قوانین می پردازند و یا شرکت ها و فروشگاه هایی(به اصطلاح تیونینگ) به صورت کاملاً علنی دست به تغییراتی (چه ماهیتی و چه ظاهری) در خودروهای مختلف زده و نص صریح قانون را زیر پا می گذارند؟

گذشته از جنبه ی قانونی، روی صحبت ما با افرادیست که اقدام به نوشتن آیات و نام ائمه روی بدنه ی خوردوی خود می نمایند، که این عمل در ایام خاصی از سال، تقریباً همه گیر می شود و افرادی را می بینیم که نوعاً به صورت رایگان، اقدام به نوشتن اسامی ائمه روی خودروها می کنند که البته هیچ نظارتی نیز روی این نوشته ها صورت نمی پذیرد و بارها نوشته هایی مشاهده شده که باعث وهن اسلام و از بین رفتن ارزشهای والای شیعه شده است. باید بدانیم، طبق فتوای مراجع عظام: امام خمینى، بهجت، خامنه‏اى، صافى، مكارم و نورى، بنا بر احتیاط واجب، نباید نام ائمه و اسماء متبرکه ی خداوند را بدون وضو لمس کرد.1 وآیات عظام تبریزى، سیستانى، فاضل و وحید خراسانی، نیز بنا بر احتیاط مستحب، از چنین کاری نهی کرده اند.2 این در حالیست که بعضاً مشاهده می شود اسماء متبرکه ی خداوند بر روی گلگیر کامیون ها و نزدیک دستگیره ی درها و مکانهایی که به دور از شأن این اسماء است نوشته می شود. یا این اسماء روی سطح بیرونی خودرو ها نوشته می شود، باید توجه داشت که در این صورت شستشوی این نام ها آداب خاص خود را خواهد داشت و باید از نجس شدن آن ها جلوگیری کرد.

امید است هم صاحبان خودروها و هم مسئولین امر، عزم خود را جزم کرده تا پس از این شاهد کاهش و به تدریج محو فرهنگ های غلطی همچون نوشتن عبارات و مطالب مختلف روی خودروها باشیم.

پى‏نوشت‏

1- توضیح المسائل مراجع، م 319 آیت الله مكارم، استفتاءات، ج 3، س 126 آیت الله نورى، توضیح المسائل، م 320 آیت الله خامنه‏اى، اجوبة، س 164.

 

2- توضیح المسائل مراجع، م 319 و آیت الله وحید، توضیح المسائل، م 325.

نظر دادن

تمام اطلاعات علامت گذاری شده با * را وارد نمایید. کدهای HTML مجاز نمی باشد.

آخرین مطالب

  • یادداشت
  • گفتگو

خبر خوان

پربازدیدترین اخبار

  • کل اخبار
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • فرهنگی

به ما اطمینان کنید

چون بر این رواق پنداری در خور عرضه شود و گونه ای سخن به میان آید که همه را نیک آید، پس بایستی آن عرضه را ثواب گرفت و چون محتسب بر احوال خود باشی، چراغ هدایت برگرفته ای و بدان راه ها که نا امن است، توانی گذر کردن. پس ابتدایی را محتسب و انتهایی را محتسب و همه و همه چون حساب کار خود گیرند، فعل نیک به انجام رسد، که حق نیز نیک بر احوال واقف است.

ما را دنبال کنید

اوقات شرعی

اذان صبح
طلوع خورشید
اذان ظهر
غروب خورشید
اذان مغرب

اطلاعات تماس