• پنجشنبه 27 ارديبهشت 1403
  • الخميس 9 ذو القعدة 1445
  • Thursday 16 May 2024
×

پیام

Failed loading XML...

Failed loading XML... Opening and ending tag mismatch: link line 1 and head Opening and ending tag mismatch: link line 1 and html EndTag: '/' not found

گفتگو

بومی‌سازی روغن نورد سرد در فولاد مبارکه پل عبور از تحریم‌ها

   28 تیر 1400  7325

تحقق شعار تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها در فولاد مبارکه

احتساب - کیاست – گروه اقتصاد - در اقتصاد امروز جهان که صنایع فولادی را مادر صنایع دانسته و حضور صنعت فولاد در منطقه‌ای بر فرایند توسعه، فرهنگ، سطح دانش، اشتغال‌زایی، پژوهش، آموزش و تجارت آن منطقه تاثیر بسزایی دارد؛ شرکت فولاد مبارکه اصفهان به‌عنوان بزرگترین مجتمع صنعتی و بنگاه‌ بزرگ اقتصادی در خط مقدم جبهه اقتصاد کشور توانسته با تلاش و همت مضاعف متخصصان توانمند و با تجربه داخلی مجموعه، تولید روغن نورد را با تکنولوژی پیشرفته و روز دنیا در ناحیه نورد سرد بومی‌سازی کند.

در عصر صنعت و رقابت صنایع بزرگ که تولید و مصرف فولاد با حفاظت از شاخصه‌های زیست محیطی جزو ارکان اصلی توسعه پایدار است؛ دستیابی به دانش فنی و خودكفایی در تولید روغن نورد یكی از افتخارات بزرگ در كارنامه شركت فولادمبارکه اصفهان است. چراکه روغن نورد یکی از استراتژیک‌ترین مواد مصرفی ناحیه نورد سرد محسوب می‌شود که انحصار تولید آن تنها در اختیار چند شرکت اروپایی و آمریکایی بوده که اکنون با تکنولوژی نوین و روز جهان و با همت متخصصان توانمند در شرکت فولادمبارکه بومی‌سازی شده است.

طی سال‌های گذشته مقام معظم رهبری بارها بر استعدادهای بومی و تکیه بر توان داخلی با خودباوری و مدیریت جهادی تاکید داشته‌اند و پیگیری دغدغه ایشان در بعد وسیع توسط صنایع به‌ویژه مجتمع صنعتی فولادمبارکه اصفهان، دستاوردهای گسترده و ماندگاری را تاکنون برای کشور به دنبال داشته که این دستاوردها اکنون با بومی‌سازی روغن نورد سرد طی بهینه‌سازی تكنولوژی خاص و دانش بالای متخصصان فولادی با تبدیل تحریم‌ها به فرصت و توسعه ظرفیت‌های تولیدی با تحقق شعار سال و آبادانی مملکت گامی در جهت خودکفایی صنعت و صنایع کشوربه شمار می رود.

اگر چه تحریم‌های اقتصادی همواره ابزار قدرتمندی در سیاست خارجی آمریکا بوده است و دستیابی به فرمولاسیون ساخت روغن نورد سرد به دنبال اعمال سیاست‌های تحریمی علیه كشور و عدم فروش این نوع روغن توسط بعضی از شركت‌های خارجی اعمال شده، اما شرکت فولادمبارکه اصفهان مفتخر است با بومی‌سازی و خودکفایی تولید روغن نورد سرد با تکنولوژی پیشرفته و روز دنیا ضمن بی‌نیازی و قطع وابستگی به خارج، صرفه‌جویی اقتصادی 12 میلیارد تومانی ارزی سالیانه را به همراه داشته باشد.

در واقع هر زمانی که از بومی‌سازی صحبت به میان می‌آید همیشه اقتصاد به عنوان اولین جنبه خودنمایی می‌کند، اما مساله و مفهوم غرور ایرانی به خوبی نشان می‌دهد که تولید آن هم از نوع ملی تنها جنبه اقتصادی ندارد و اثرات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بسیاری به دنبال خواهد داشت.

بر این اساس مدیر محصولات سرد شرکت فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه روغن نورد سرد یکی از راهبردی‌ترین مواد مصرفی ناحیه نورد سرد است که انحصار تولید آن تنها در اختیار چند شرکت اروپایی و آمریکایی بود، گفت: این نوع روغن با تکنولوژی پیشرفته و روز دنیا و با همت متخصصان در شرکت فولاد مبارکه بومی‌سازی شده است.

محسن استکی درباره اینکه وظیفه اصلی خط نورد تاندم پیوسته کاهش ضخامت ورق ورودی به ضخامت خواسته‌ شده مشتری است، اظهار داشت: روغن نورد یكی از مهمترین مواد مصرفی در فرآیند نورد سرد در خطوط نورد است که كاهش ضخامت ورق گرم در این فرآیند به ضخامت مورد نیاز مشتری با اعمال نیرو و كشش برروی ورق در دمای محیط و در مجاورت مخلوطی از آب دمینه و روغن (امولسیون) تبدیل می‌شود.

به گفته وی این روغن دارای خواص فیزیکی و شیمیایی ویژه‌ای است و روان‌کاری، خنک‌کاری و کاهش توان مصرفی (برق مصرفی) را به‌منظور کاهش ضخامت‌های بالا فراهم می‌آورد. همچنین المان‌های افزودنی به روغن نورد (Additives) موجب محافظت سطح ورق نورد شده و از خوردگی و اکسید شدن سطح ورق جلوگیری کرده و از طرفی با تمام تجهیزات خطوط نورد و به‌خصوص آب‌بندها سازگاری دارد.

مدیر محصولات سرد شرکت فولاد مبارکه معتقد است؛ با توجه به اهمیت روغن نورد سرد در فرآیند نورد و تاثیر مستقیم آن بر بحث تولید در جهت افزایش تعداد تامین‌کنندگان داخلی و ایجاد رقابت بین تامین‌کنندگان، ارتقای کیفیت و فنآوری تولید روغن نورد؛ ساخت و استفاده بهینه از این روغن را در دستور کار شرکت فولادمبارکه اصفهان قرار داد که خوشبختانه مزیت‌های فنی و اقتصادی بسیاری نسبت به روغن‌های نورد قدیمی‌تر از نوع امولسیون دارد.

وی علت دیگر این رویکرد را افزایش کیفیت ورق‌های بدنه خودرو در پاسخ به درخواست خودروسازهای کشور دانست و اظهار امیدواری کرد با انجام این فعالیت عدد تمیزی بیشتر در خط تاندم پیوسته حاصل شد.

به اعتقاد مهندس استکی؛ این روغن طبق رویه‌های پیش‌بینی‌ شده که به‌منظور شناسایی تامین‌کنندگان توانمند و تایید کیفیت روغن مورد ادعای تامین‌کنندگان داخلی است، توسط کارشناسان فنی نورد سرد و آزمایشگاه فولادمبارکه مورد بررسی‌های اولیه قرار گرفت و در این مسیر همکاری تنگاتنگ مدیریت خرید مواد مصرفی و همکارانشان به سرعت و کیفیت دست‌یابی به این مهم کمک شایانی کرد.

وی با اشاره به روند تولید روغن نورد سرد، بیان کرد: به دلیل حساسیت‌های کمی و کیفی در خط تاندم و براساس شرایط روغن و تفاوت‌هایی که با روغن‌های قبلی داشت، لازم بود فعالیت‌های تعمیراتی و آماده‌سازی در قسمت‌های مختلف سیستم امولسیون و قفسه‌های تاندم میل انجام پذیرد که با تعریف پروژه‌های داخلی در خط و همچنین پروژه اصلاح محل جمع‌آوری امولسیون در زیر قفسه‌های نورد، این مهم در چند ماه آخر منتهی به سال ۱۳۹۹ و اوایل سال ۱۴۰۰ با تلاش همکاران در خط تاندم عملیاتی شد.

به گفته مدیر محصولات سرد شرکت فولاد مبارکه؛ مقدمات لازم به‌منظور امکان بهره‌وری از روغن نورد سرد طی برنامه‌ریزی مشخص و با لحظ ریسک‌های مربوطه و پیش‌بینی‌های ضروری از اواخر اردیبهشت‌ امسال با تست عملیاتی روغن ADT در تاندم آغاز شد و عملا در خرداد ماه در خط تاندم استفاده گردید و هم‌اکنون با گذشت بیش از یک ماه با تلاش و کوشش همکاران در خط تاندم، نتیجه تست با موفقیت همراه بوده است.

وی در ادامه به نتایج استفاده از این روغن اشاره کرد و گفت: نتایج اولیه کیفی و فنی استفاده از روغن نورد ADT با بهبود شرایط نورد همراه بوده که با تمرکز بر تولید محصولات خاص و ویژه مانند ورق بدنه خودرو، امید است با گذشت زمان و افزایش تجربه استفاده از این روغن در تاندم پنج قفسه‌ای بتوان از ظرفیت‌های موجود در این نوع روغن، با تکنولوژی جدید، در جهت ارتقای پارامترهای کمی و کیفی در محصولات تاندم بهره برد.

مهندس استکی انعطاف‌پذیری بیشتر ناحیه نورد سرد را در انتخاب نوع روغن نورد، یکی دیگر از نتایج این موفقیت برشمرد و تاکید کرد: خطوط نورد سرد فولادمبارکه با وجود دو تامین‌کننده و دو نوع روغن متفاوت و با ایجاد رقابت بین تامین‌کنندگان و گریز از انحصار، حتی در تولید داخلی روغن نورد، به شرایط پایدارتری از نظر تامین روغن و ارتقای فنی آن دست پیدا کرده است.

وی در پایان از حمایت‌ها و پیگیری ویژه مدیریت نورد سرد و همکاری صمیمانه و حضور پرتلاش همکاران در ناحیه نورد سرد، به‌خصوص پرسنل شاغل در خط نورد و گروه فنی تولید نورد سرد و همچنین از واحدهای خرید مواد مصرفی، آزمایشگاه، کنترل مواد و دیگر واحدهای درگیر قدردانی و ابراز امیدواری کرد تا این موفقیت‌ها راهی برای تداوم شعار «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» در سال ۱۴۰۰ باشد.

در نهایت مجموع اقدامات شرکت فولادمبارکه همه نشان دهنده آن است که این مجتمع بزرگ صنعتی کشور با شناخت ظرفیت‌های داخلی از ابتدای راه‌اندازی تاکنون همواره در راه رسیدن به اهداف عالی و مقاصد بزرگ خود با تلاش و کوشش‌های فراوان فرصت‌ها را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده است به نحوی که بسیاری از صنایع وابسته به آن همچون خودروسازی، لوازم خانگی، صنعت ساخت و ساز و... توانسته‌اند با ماندن در مدار تولید، بخش عمده‌ای از نیاز کشور را تامین کرده و در جهت صنعتی شدن کشور گام بردارند.

این اقدامات نشان از فکری عمیق در راستای تحولات بنیادین به منظور تحقق اهداف کلی نظام و همین طور عملیاتی ساختن شعارهای رهبر انقلاب جمهوری اسلامی است و باید گفت؛ فولاد مبارکه و کارکنان آن با عزمی راسخ و توانی خستگی ناپذیر همواره در جهت تعالی بخشیدن به آرمانهای سازمانی در تلاش بوده و همین موهبت، مواهب روزافزونی را برای شرکت و کارکنان آن به ارمغان آورده است.

نظر دادن

تمام اطلاعات علامت گذاری شده با * را وارد نمایید. کدهای HTML مجاز نمی باشد.

آخرین مطالب

  • یادداشت
  • گفتگو

خبر خوان

پربازدیدترین اخبار

  • کل اخبار
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • فرهنگی

به ما اطمینان کنید

چون بر این رواق پنداری در خور عرضه شود و گونه ای سخن به میان آید که همه را نیک آید، پس بایستی آن عرضه را ثواب گرفت و چون محتسب بر احوال خود باشی، چراغ هدایت برگرفته ای و بدان راه ها که نا امن است، توانی گذر کردن. پس ابتدایی را محتسب و انتهایی را محتسب و همه و همه چون حساب کار خود گیرند، فعل نیک به انجام رسد، که حق نیز نیک بر احوال واقف است.

ما را دنبال کنید

اوقات شرعی

اذان صبح
طلوع خورشید
اذان ظهر
غروب خورشید
اذان مغرب

اطلاعات تماس