• پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403
  • الخميس 24 شوال 1445
  • Thursday 02 May 2024
اقتصادی

چرا آلودگی هوا به طور نامتناسبی بر اقوام اقلیت تأثیر می گذارد؟

   05 فروردين 1402  2276

احتساب – ترجمه – حبیب صادقی - بر اساس تحقیقات جدید دوستان زمین، در انگلستان، رنگین پوستان سه برابر بیشتر در مناطقی با آلودگی هوا زندگی می کنند.

یک مطالعه دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که در ایالات متحده، مناطقی با جمعیت بالای متوسط سیاه‌پوست، آسیایی، اسپانیایی یا لاتین تبار به طور مداوم در معرض سطوح بالاتری از آلاینده‌های هوا هستند.

این تا حدودی به دلیل تصمیمات تبعیض آمیز گذشته است، از جمله «قرار دادن خط قرمز» در ایالات متحده و صنایع آلوده کننده که احتمال بیشتری برای استقرار خود در محله های اقلیت و کم درآمد دارند. چندین گروه جهانی برای گرد هم آوردن رهبران تجاری و دولتی برای کاهش سطح آلاینده ها در جو کار می کنند.

الا کیسی دبرا اولین فردی در جهان بود که آلودگی هوا به عنوان علت مرگ درج شد. او فقط نه سال داشت که درگذشت.

الا همچنین از یک پیشینه قومی اقلیت بود و طبق مطالعات متعددی که در بریتانیا و ایالات متحده انجام شده است، احتمال بیشتری برای زندگی در منطقه ای با کیفیت هوای ضعیف وجود دارد.

بر اساس تحقیقات سازمان محیط زیست Friends of the Earth، در انگلستان، رنگین پوستان سه برابر بیشتر در مناطقی با آلودگی هوا زندگی می کنند. این مطالعه نشان داد که این مناطق دارای سطوح آلودگی دو برابر استانداردهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای حداقل یکی از دو آلاینده مرگبار هوا هستند.

این آلاینده‌ها دی اکسید نیتروژن (NO2) و ذرات معلق (PM2.5) هستند و به گفته Friends of the Earth، کمی بیش از 2500 منطقه که دارای سطوح بیش از حد این آلاینده‌ها هستند، دارای میانگین جمعیت قومیتی 44 درصدی هستند.

روزنامه بریتانیایی گاردین خاطرنشان می کند که این نسبت به نسبت ساکنان انگلیس که از پیشینه قومی اقلیت هستند، که 16.1 درصد است، بیشتر است.

میانگین سطوح PM2.5 در بریتانیا

یک مطالعه مشابه در ایالات متحده توسط دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد نشان داد که مناطقی با جمعیت بالای متوسط سیاه‌پوست، آسیایی، اسپانیایی یا لاتین تبار «به طور مداوم در معرض میانگین سطوح بالاتر PM2.5 قرار دارند.

این تحقیق که در مجله علمی Nature منتشر شد، داده های جمعیتی 17 ساله را با ارقام مربوط به آلودگی ذرات ریز از سراسر ایالات متحده ترکیب کرد. در سال 2016، میانگین غلظت PM2.5 برای جمعیت سیاه پوست 13.7 درصد بیشتر از جمعیت سفیدپوست بود.

علاوه بر این، با افزایش جمعیت سیاه پوست در یک منطقه خاص، غلظت PM2.5 نیز افزایش یافت. تیم هاروارد خاطرنشان کرد: «شیب تند» برای محله‌هایی که بیش از 85 درصد از جمعیت آن سیاه‌پوستان بودند، با روند مشابه برای مناطقی با جمعیت اسپانیایی و لاتین تبار بالا وجود داشت.

دلایل تاریخی تبعیض زیست محیطی

پس چرا این اتفاق می افتد؟ برخی می گویند که تفاوت های فعلی در کیفیت هوا در ایالات متحده به تصمیمات تبعیض آمیز گذشته، از جمله "خط قرمز" مرتبط است.

این زمانی بود که مقامات به معنای واقعی کلمه خطوط قرمز را روی نقشه‌های اطراف مناطقی با جمعیت سیاه‌پوست‌تر ترسیم کردند تا به وام‌دهندگان وام مسکن هشدار دهند که از ارائه وام به مردم این مناطق دوری کنند. به گفته موسسه بروکینگز، این منجر به کمبود سرمایه گذاری و ضرر اقتصادی شد.

به گفته دانشگاه میشیگان، علاوه بر این، محله‌های اقلیت و کم‌درآمد «به‌طور نامتناسبی مورد هدف صنایعی قرار می‌گیرند که هنگام تصمیم‌گیری برای مکان‌یابی مکان‌های زباله‌های خطرناک و سایر تأسیسات آلاینده، مسیر کمترین مقاومت را دنبال می‌کنند».

جاستین اونونو، سازمان‌دهنده گروه محیط‌زیست سیرا کلاب، به نیویورک گفت: «جوامع رنگی، به‌ویژه جوامع سیاه‌پوست، در مناطق مجاور تأسیسات صنعتی و مناطق صنعتی متمرکز شده‌اند و این به دهه‌ها و دهه‌ها قبل از خط قرمز بازمی‌گردد.» بار. بسیاری از زیرساخت‌های فعلی ما، بزرگراه‌های ما، بر روی جوامع سیاه‌پوست ساخته شده‌اند، بنابراین ما در حال تنفس در انتشار گازوئیل و سایر آلودگی‌ها هستیم، فقط به این دلیل که دقیقاً در کنار این بزرگراه‌ها قرار داریم

الا کیسی دبرا در بریتانیا در 25 متری جاده شلوغ دایره ای جنوبی در جنوب لندن زندگی می کرد. گاردین گزارش می دهد که حجم بالای ترافیک باعث شده است که سطح دی اکسید نیتروژن در این منطقه به طور مداوم از محدودیت های قانونی سالانه فراتر رود.

دیگر تحقیقات بریتانیا توسط Greenpeace و اندیشکده برابری نژادی Runnymede Trust نشان داد که ساکنان سیاه‌پوست، آسیایی و سایر اقلیت‌ها در شهرها در «مناطق قربانی آلودگی هوا» زندگی می‌کنند. اینها مکانهایی با "دسترسی غیرقابل دسترسی به فضاهای سبز و ... زیرساخت های سنگین آلاینده مانند مراکز بازیافت، سایت های صنعتی و زباله سوز" هستند.

تاثیر آلودگی هوا بر سلامتی

به گفته سازمان بهداشت جهانی، آلاینده‌ای که بیشتر مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد، ذرات معلق است که به آن PM نیز می‌گویند. عدد استفاده شده با این اندازه گیری های PM نشان دهنده قطر ذرات است. هرچه این تعداد کمتر باشد، آسیب بیشتری به سلامت ما وارد می کنند.

PM2.5 به معنای قطر 2.5 میکرون یا کمتر است. WHO می گوید: «این ذرات به قدری کوچک هستند که 60 تای آنها پهنای یک موی انسان را تشکیل می دهند. PM2.5 می تواند به سد ریه نفوذ کرده و وارد سیستم خونی شود. آنها می توانند خطر بیماری های قلبی و تنفسی و همچنین سرطان ریه را افزایش دهند.

دیگر مضرترین آلاینده هوا دی اکسید نیتروژن است که می تواند باعث آسم، کاهش عملکرد ریه و التهاب راه های هوایی ما شود. به گفته انجمن ریه آمریکا، همچنین می تواند منجر به احتمال بیشتری برای پذیرش در بخش اورژانس و بیمارستان شود.

بزرگترین منابع NO2 اتومبیل ها، کامیون ها و اتوبوس ها هستند. نیروگاه ها، تجهیزات ساختمانی سنگین با موتور دیزلی و دیگ های صنعتی نیز از مشارکت کنندگان قابل توجه هستند.

چگونه می توانیم هوای خود را تمیزتر کنیم

دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد می گوید که یافته های آن نیاز به استراتژی های قوی و هدفمند برای کاهش آلودگی هوا را نشان می دهد. این تنها راه "نزدیک شدن به هدف آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده برای ارائه درجه یکسانی از محافظت در برابر خطرات زیست محیطی برای همه مردم است".

دوستان زمین می‌گویند که جهان باید گام‌های بزرگی برای بهبود کیفیت هوا بردارد، از جمله: مشوق‌های بیشتر برای تشویق مردم به ترک ماشین‌هایشان در خانه، مانند حمل‌ونقل عمومی بهتر و ارزان‌تر. معرفی سریع تر نقاط شارژ وسایل نقلیه الکتریکی (EV) و طرح اسقاط خودرو برای تشویق مردم برای تغییر به خودروهای برقی. مناطق هوای پاک بیشتر برای محدود کردن استفاده از آلاینده ترین وسایل نقلیه.

چندین گروه جهانی برای کاهش سطح آلاینده ها در جو کار می کنند. اینها شامل اتحاد برای هوای پاک مجمع جهانی اقتصاد است که برخی از بزرگترین شرکت های جهان - از جمله گوگل، ایکیا و زیمنس - را گرد هم می آورد تا از ابتکارات برای کاهش آلودگی هوا حمایت کنند. این شرکت ها همچنین اهداف بلندپروازانه ای را برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای خود تعیین کرده اند.

در همین حال، شورای جهانی آینده انجمن در مورد هوای پاک، رهبران دولت، تجارت و جامعه مدنی را گرد هم می آورد تا رویکردی یکپارچه برای بهبود کیفیت هوا بر اساس شواهد علمی و اقدامات سیاسی قوی را ترویج کنند. همانطور که مادر الا کیسی دبرا می گوید: "همه سزاوار حق تنفس هوای پاک هستند."

نوشته؛ Ian Shine - www.weforum.org

نظر دادن

تمام اطلاعات علامت گذاری شده با * را وارد نمایید. کدهای HTML مجاز نمی باشد.

پربازدیدترین اخبار

آخرین اخبار

  • کل اخبار
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • فرهنگی

به ما اطمینان کنید

چون بر این رواق پنداری در خور عرضه شود و گونه ای سخن به میان آید که همه را نیک آید، پس بایستی آن عرضه را ثواب گرفت و چون محتسب بر احوال خود باشی، چراغ هدایت برگرفته ای و بدان راه ها که نا امن است، توانی گذر کردن. پس ابتدایی را محتسب و انتهایی را محتسب و همه و همه چون حساب کار خود گیرند، فعل نیک به انجام رسد، که حق نیز نیک بر احوال واقف است.

ما را دنبال کنید

اوقات شرعی

اذان صبح
طلوع خورشید
اذان ظهر
غروب خورشید
اذان مغرب

اطلاعات تماس